Jubah Konvokesyen Tabika

 
5 December 2014
 
 
 
Buat pertama kalinya TABIKA KEMAS Kampung Lapan memiliki jubah konvokesyen sendiri. Jadi tak perlulah menyewa dari tempat lain setiap kali ada konvo sama di peringkat tabika mahupun peringkat Parlimen. Maklum lah, sewa setiap helai jubah RM7...kalau dah 50 orang pelajar...banyak tu nak kena keluar duit...maklum tabika pun bukan memiliki kewangan yang mewah seperti tabika swasta....
 
Alhamdulillah, berkat kerjasama dari pihak AJK Tabika, kami telah pun dapat sumbangan kain dari satu kilang kain di Melaka, alhamdulillah syukur sangat... Dah dapat kain, nak fikir pulak design macam mana, nak buat lain dari lain kononya.....pilih punya pilih, setelah dapat persetujuan Pengerusi, maka design ini telah di pilih.....
 
 
Ok.....dah pilih design, nak cari lak tailor....cari tailor satu hal...duitnya mana daaaaaa.....mau upah tailor...faham la tabika memang mengalami masalah kewangan yang agak besar.....Alhamdulillah.....Pengerusi dengan  berbesar hati bersetuju untuk membiayai upah jahit jubah ini...
 
Ok....insyaAllah...lepas ni kami akan buka sewaan jubah kepada tabika lain yang memerlukan..sewa yang kami kena kan tidak lah mahal....hanya untuk menampung penyelenggaraan jubah ini...tidak semahal sewaan di luar tauuuuu......
 
Alhamdulillah......team AJK yang sangat-sangat memberikan kerjasama dalam setiap aktiviti yang di jalankan....mana-mana tabika yang nak sewa jubah konvo silalah contact kami ya......:) Ohh yaaa...jubah kami tersedia dr saiz s-xl......
 
 

 
 
 
lebih kurang 37 helai jubah. Tempat untuk menyimpan sedang dalam pembikinan...insyaAllah


Anak-anak tabika Kpg Lapan gembira meraikan tamatnya sesi pembelajaran 2014...Alhamdulillah
 
Amerra Balqis menerima hadiah Pelajar Cemerlang dari ayah..:))
 

Pasangan bahagia :))

 

posted under |

0 comments:

Post a Comment

Older Post Home

Followers


Recent Comments